Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2008 10:50 - Премиерът да бъде отстранен поради некомпетентност
Автор: bulgarianation Категория: Политика   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
0



Премиерът да бъде отстранен поради некомпетентност
Никой не вярва на демагогските изказвания на Станишев: "Дайте ни цялата власт и ще оправим България"

Велизар Енчев

 

 След 19 години на масова измама и нечувано ограбване на нацията вълчият елит на БСП отново навлича овчите кожи. Една година преди редовните парламентарни избори червеният партиен водач е във вихъра си и сипе предизборни лъжи пред левия електорат. Един от словесните бисери бе изречен на партийна спявка в НДК и прозвуча така:
"БСП се надява да вкара повече депутати в следващия парламент. На предстоящите парламентарни избори подкрепата за БСП ще бъде по-голяма от тази на изборите през 2005-а. Но най-доволни ще сме от достатъчно мнозинство за самостоятелно управление. Не всички наши ценности и идеи могат да се реализират за една година или дори за един цял мандат в управлението. Точно затова трябва да получим доверието на българските граждани за следващо управление на левицата. Само с достатъчно мнозинство ще можем да реализираме нашите идеи."
Всъщност за какво му е на Станишев самостоятелно ляво управление, след като самият той признава, че страната ни не може да води друга икономическа и социална политика освен сегашната? Финансовият министър Пламен Орешарски нарича "див популизъм" всяка идея за рязко повишаване на пенсиите и на средната работна заплата. Дори десният Милен Велчев откровено хвали БСП, че изцяло е възприела либералната (разбирай, крайно дясната) икономическа платформа на НДСВ и ДПС. А най-голямото персонално недоразумение в кабинета, икономическият министър Петър Димитров, за една година смени лявата си социална лексика с крайно десните възгледи на американските неоконсерватори. Дори председателят на ЕК Барозу не успя да убеди Станишев, че българското правителство трябва да намали акцизите и данъците, за да смекчи ценовия удар по горивата и храните.
При това положение ние отговорно твърдим: Станишев лъже избирателите, че при самостоятелно управление на БСП ще води справедлива икономическа политика.
 Тази лъжа бие в очите ни, след като виждаме какви мутри и мутреси са превзели ИБ на БСП и Висшия партиен съвет. БСП е партията на едрия български капитал, натрупал първия милион от криминалните приватизации и  от изпраните на Запад политбюровски пари. Такава партия може да води политика, обслужваща единствено интересите на персони като милионера Гущеров. Същият Гущеров, който цинично заяви във вестникарско интервю: "БСП не е партията на работника с мазен потник и с чук в ръката"...
И понеже Станишев съзнава, че мами партийния си актив, той неволно призна:
"Имаме трудно коалиционното партниране, но  въпреки това БСП успява да помогне на гражданите. Успяваме понякога с компромиси, понякога със забавяне на нашите идеи..."
Тук незабавно уличаваме Станишев в нагли лъжи: Кое е социалното на 10-процентното увеличение на пенсиите от 1 юли, след като от съшата дата електроенергията за бита поскъпва средно с 14 процента? Кое е соцалното на Станишевото управление, след като премиерът нарежда на Държавната агенция по горите да не съди Симеон Сакскобургготски за неправомерно получени 4500 дка гори в Самоковско? И социален ли е министър-председателят, който подарява на олигарси /Тодор Батков, Христо Ковачки и Гриша Ганчев/ безценни земи край морето и тецове, заобикаляйки закона за търговете?
Но върхът на премиерската наглост е в следващата крилата фраза:
"Левицата в България е носителят на демократичното начало, на отговорната политика. Има какво още да предложим на страната... България влезе в ЕС като най-бедна страна в Европа, с наследени от полукриминалния български преход дефекти, и под нашето управление се превръща в истинска европейска, модерна, равноправна страна..."
Да говориш по този начин, след като ЕС спря финансирането по програмите ФАР, ИСПА и САПАРД именно при твоето управление, означава две неща: или не си нормален като човек и политик, или си поредната кукла на конци на политико-криминалния елит!
Вместо незабавно да уволни и даде на прокуратурата шефа на Държавен фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков, Станишев ни говори за честно соцуправление на земеделските еврофондове. Вместо да подаде оставка поради пълния си провал като министър-председател, политическото недоразумение на "Дондуков" 1 нахално ни поучава. Вместо да се изчерви от срам, че именно елитът на БСП осъществи криминалния преход, политбюровското синче вее червеното знаме и чертае светли европейски хоризонти.

 След последната партийна сказка на премиера трябва сериозно да се запитаме: Има ли Станишев качествата да управлява най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС? Не е ли време да се иска предсрочното отстраняване на премиера от неговия пост поради доказаната му управленческа некомпетентност и политическа безпомощност? И не е ли най-голямото зло на това управление именно Сергей Станишев, превърнал се в марионетка на Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски?
Впрочем опозицията има всички основания следващият вот на недоверие да е персонално към българския министър-председател.
в.АТАКА-30.06.2008г.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianation
Категория: Други
Прочетен: 1208602
Постинги: 401
Коментари: 938
Гласове: 1970
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031