Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2008 11:15 - Мафията на антимафиотите – 27 на заплата при наркобос
Автор: bulgarianation Категория: Политика   
Прочетен: 1158 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.07.2008 11:16


Мафията на антимафиотите – 27 на заплата при наркобос image image
Дата: 14-07-2008 19:35

Читатели : 922

В отвличането на Юлиян Петров – Пелтека, който изчезна преди 12 дни е вплетеimageна и “къртица” на БОП. “27 ченгета са на заплата при мен!” – хвали се наркобосът на морската столица Веско Жеков, който е обявен за национално издирване. “Наркопазарът е хранилница за БОП, има хора, които са готови да застанат на детектор на лъжата, за да кажат на кой антимафиот брояха по 5000 на месец”, твърди за afera.bg човек от ъндърграунда.

 

 

На 4 юли в 19,30 часа пред блок 405 в кв. “Владиславово” в морската столица в маслено зелено Рено е отвлечен нарко-дилъра Юлиян Петров – Пелтека. Минути по-късно мобилния му телефон дава свободно, след което е изключен. Пелтека потъва вдън земя.

В Трето полицейско постъпва жалба от приятелката на Пелтека, която описва обстоятелствата, при които е изчезнал приятелят и. Полицаите уверяват, че работят по случая.

При докладването на случая на по-висшите началници, той в известна степен е неглижиран – че жена се жалва, че приятелят и го няма, още повече, че сам се е качил в автомобила.

Пелтека обаче не е кой да е. Той е наркодилър, който е вътре в играта около наркоразпределението на територии в морската столица. Братът на Пелтека, който се оказва служител в Първо полицейско управление във Варна получава обаждане, че Юлиян е жив, малко е бит и, че не трябва да се подава жалба, ако искат да се върне. Впоследствие обажданията секват.

Случаят не е докладван на Криминална полиция, нито на БОП.

 

 

Антимафиотите обаче знаят за отвличането на Пелтека.

 

 

И въпреки, че един от приоритетите им на работа е наркобизнеса и всички схеми в него, никой не си мръдва пръстта за да се разрови защо изчезва един от наркодилърите в града. Никой не го прави официално, естествено. Докато случаят се разчува и с него започват да се занимават различните служби в ОДП – Варна, антимафиотите пишат доклад. За това колко много успехи имат и как са разбили организираната престъпност в морската столица. Някак странно, изобщо не проявяват интерес към отвличането на Пелтека дори и когато той става достояние на журналистите.

Нерегламентирано обаче изтича инфimageормация.

Седмица по-рано на свобода излизат Николай Тошев – Чирпанския, Ангел Колев – Дебелия, Николай Илиев и Петър Благоев, които са лежали почти година в ареста по следствено дело за ... отвличане и побой.

Делото се точи година време и се гради на “фундаменталната” работа на варненските бопаджии, които се доверяват изключително на един свидетел.

 

 

Свидетелят е наркоразпространител, който и до днес продава необезпокоявано където си пожелае наркотици из Варна и не подлежи на антимафиотски контрол.

 

 

Делото тепърва предстои и по него ще цъфнат още прелюбопитни подробности около работата на антимафиотите. Контролираната информация насочва към групата на Чирпанския – че те са отвлекли Пелтека за назидание на останалите наркодилъри и за възраждане на нов нарко “Монопол” във Варна. Пред afera.bg шефът на Трето потвърди, че търсят хората от групата да ги разпитат. В същото време обаче проверка на afera.bg засича, че шефът на варненските антимафиоти казва пред Чирпанския, че никой не ги търси, и че това са интриги, пуснати от определени медии и лица.

Чирпанския не се крие и е извикан в ОДП – Варна по случая със следственото му дело. Той и хората му се оказва, че имат алиби за вечерта, в която изчезва Пелтека.

Чирпанския и групата му не отричат, че не са светци, но са категорични, че някой иска да ги набута в интрига за да отклони вниманието от истинските извършители на покушението, каза за afera.bg човек, стоящ близко до обкръжението им.

Неслучайно в същият момент, в който вниманието е изключително насочено към групата на Чирпанския,

 

 

в морската столица на бял кон се завръща, иначе обявеният за издирване наркобос Веско Жеков.

 

 

Месеци преди това Веско Жеков се крие по сокаците и не смее да си покаже носа във Варна. Той става мишена както на “своите” сред ъндърграунда, така и на ченгетата, които вече са го обявили официално на издирване. Срещу Жеков има и защитен свидетел, научи afera.bg, а след задържането на дясната му ръка Крсаьо Дългия и бандата му, положението му е назавидно. Като че всички го отписват. Обаче истината излиза малко по-различна.

След “потапянето” си точно, когато е отвлечен Пелтека, Жеков въпреки, че знае, че е на издирване се появява триумфално в града. Първо се отбива до клон на Обединена българска банка, където прехвърля не малка сума пари, а после минава “ в акция”.

Докато ченгетата се занимават с групата на Чирпанския, или поне се правят, че го правят, градейки интриги, че те стоят зад покушението,  хора на издирвания наркобос най-нагло измъкват от дома му един от съдружниците на дискотека “Магура” на Златни пясъци, показвайки значки на “Криминална полиция”. Човекът тръгва с тях, докато долу не го поемат една сюрия момчета на Жеков и не го закарват в гора, където “мило и драго” го уговорят да прехвърли дяла си от заведението на Жеков.

 

 

Никой от антимафиотите не разбира, че наркобосът се движи из Варна като за “тур за овации”. В същото време той се хвали: “27 от Долу /разбирай полицията/ са на заплата при мен!”

 

 

Никой от ъндърграунда няма и грам съмнение, че е така. През всичките тези години, в които БОП – Варна се хвали, че разбива нарко “Монопола” в града наркобосът, оглавяващ “Фирмата” Веско Жеков, остава недосегаем. При гангстерската война, която течеше преди две години в морската столица антимафиотите на практика разбиваха враговете на Жеков и му разчистваха територията. Така БОП – Варна се превърна в “чистач” на конкуренцията на Веско Жеков и неговата “Фирма”.

“Монопола” беше разбит на парченца, а Жеков оцеля. С идването на новият шеф на ОДП – Варна в града се случи нещо нечувано – падна дясната ръка на Веско Жеков – Красьо Дългия и бандата му. Така някои анализатори си казаха – е, мина му времето на Жеков. И избързаха.

Днес наркобосът е обявен на издирване, но това не означава, че някой го търси.

Източници на afera.bg коментират, че в отвличането на Пелтека има вплетена и бопаджийска нишка. Според тях

 

 

по-скоро хора на Жеков имат пръст в играта и тъй като над тях има опънат чадър, някой измества центъра на внимание към удобни мишени, които да изгорят.

 

 

Afera.bg разполага с името на антимафиот, за който от наркосредите се кълнат, че са готови да застанат на детектор на лъжата, за да удостоверят мястото, на което му се дават по 5000 на ръка. Други източници пък твърдят, че имат копие от медицински документ, който удостоверява пребиваването на висш антимафиот в психиатрично заведение с точната му диагноза. И се кълнат, че ако продължава този очеваден рекет на антимафиотите и работата им в угода на Жеков и хората му, ще извадят на бял свят компромата.

Фактът, че кримисредите са напълно наясно с всичко около житието – битието на бопаджиите е най-елементарния знак, че

на улицата всичко се знае – от доносникът до мизата на всяко “пробито” ченге.

 

 

Ъндърграунда обаче е лесна плячка за антимафиотските интриги.

За сметка на “довереника” си Жеков, борците срещу организираната престъпност успяват да насъскат един срещу друг конкурентите му за да се унищожат помежду си.

Това би било брилянтна тактика, ако обаче обслужваше интересите на спецслужбата, а не интересите на недосегаемия наркобос.

 

 

“До гуша ни е дошло да не можем да си свършим работата по някой случай, защото от БОП все реват, че бил “техен” човек!”, твърди полицай пред afera.bg

 

 

Обикновено обаче зад “техен”, което на ченгеджийски език означава агент, се крият далеч по-различни финансови взаимоотношения. Според среди от спецченгетата, самият Жеков “бил скъсан”, хората му се разбягали, не им плащал. Може и да е така. Но очевидно никак не е случайно, че се появи точно сега в града и демонстрира, че може да направи всичко, въпреки че е обявен за общонационално издирване.

Нищо чудно утре да отиде в дома на шефа на антимафиотите и да го измъкне оттам, размахвайки му значка на ДАНС.

А на финала да се напият здравата някъде.

Междувременно Пелтека го няма и продължава да е отвлечен.

Дай боже да хванат похитителите му.

Ама истинските. А не някой да търка нара за да оправдае поредния доклад на антимафиотите и да освободи ниша за “техния” си бос.

 Веселина Томова
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=1769&Itemid=27



Тагове:   мафията,   наркобос,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianation
Категория: Други
Прочетен: 1213069
Постинги: 401
Коментари: 939
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930