Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2008 10:34 - Скрити сатанински кадри в клип на bTV
Автор: bulgarianation Категория: Политика   
Прочетен: 3854 Коментари: 0 Гласове:
0



Скрити сатанински кадри в клип на bTV

 

Символите, прожектирани на 25-ти кадър, са вградени в материал на Боби Турбото от "Сблъсък"

image

 

 

КАТЯ МИХАЙЛОВА, МАРИЯ ДИМИТРОВА, Монитор, 3 Декември 2003

 

Изчадия от ада, масонски символи, икони зад решетки и жени с изкормени черва са кадри, които са вмъкнати в клип на Боби Турбото, показващ как той се натиска с няколко момичета в стая.

 

Материалът е наречен "Боби Турбото отива на кастинг" и бил излъчен по bTV. Скритите послания са вмъкнати в образа чрез технологията на т.нар. 25-и кадър, който е забранен за ползване със специална резолюция на ООН. 25-и кадър се нарича вмъкването на образи, различни от останалите, които човешкото око възприема подсъзнателно. Смущаващото е, че въпросното предаване се излъчва в неделя сутрин, когато пред телевизорите има и деца.

 

Символите, прожектирани като 25-и кадър, са вградени в материал на Боби Турбото от "Сблъсък"

 

image

Апокалиптичните картини на нормален ритъм на клипа се виждат само като червени примигвания на екрана. Чрез специална технология сред разделените образи ясно се виждат сатанинските послания.

 

"В този клип е използвана технологията на т.нар. 25-ти кадър, обясни пред "Монитор" преподавателят от Факултета по журналистика проф. Христо Кафтанджиев. ­ При еднократно показване внушенията не са кой знае колко страшни, но използването на такъв тип манипулация не е етично".

 

 

image"Сами пуснахме в Интернет клипа, за да видим докъде може да стигне глупостта на хората. Явно всички са полудели", заяви пред "Монитор" водещият на "Сблъсък" Андрей. Според него, въпросните демонични картини били собственост на фирмата-продуцент на предаването­ "СИА Адвъртайзинг", и били от изложба, показана навремето в предаването "Кръгове" по БНТ.

 

"Използвал съм тези картини и в други клипове, това са просто рисунки, и не виждам защо се шуми сега, след толкова време, коментира авторът на скандалния клип Ники "Не му се сърдете" от екипа на "Сблъсък". Според него, картините били сложени там, за да създават допълнителен фон и да раздвижат образа.

Монитор, 3 Декември 2003

 

 

 

Психоложката Мадлен Алгафари: "25-и кадър" въздейства като сектите

 

Образите влияят подсъзнателно на младите и лабилните

 

 

Мадлен Алгафари, Монитор, 3 Декември 2003

 

­ Как влияе така нареченият "25-ти кадър" на психиката?

 

image­ Кадърът клетка в киното е като нотата в музиката. Човек чува мелодията и ако има една нота, която е в дисхармония, слушателят усеща някакъв фалш, но нетренираното ухо не може да разбере в момента какво става. По същия начин реагира и зрителят на така наречения "25-ти кадър", като няма значение кой подред кадър е в конкретния случай. Още по-силно е въздействието, когато има и смяна на цвят. Този образ не се обработва на съзнателно ниво, но иначе като информация се запечатва на подсъзнателно.

 

­ Кой е най-застрашен от подобно облъчване?

 

­ Колкото е по-лабилен като психика, с по-незрели представи, по-млад ­ толкова по-лесно се поддава на внушението. Ако човек има здрава психика и твърди убеждения, ясна и последователна ценностна система, трудно би му въздействало. Същото е както със сектите. Едни се поддават лесно и само за седмица са вътре, други изобщо не се влияят.

 

­ Защо е така?

 

­ Това е ирационална информация, но тя е много достъпна, макар и на подсъзнателно ниво. На професионален език този екранен образ се казва иконоргичен образ и стои между йероглифа като конкретен образ и абстрактния знак като буквите например. Една картинка е много по-конкретна от буквите или цифрите. Затова и малките деца смятат не с цифри, а с моркови или ябълки. Смисълът е в това, че подобен образ е много достъпен като информация, няма нужда от превод, много е конкретен и директен. Така посланието достига, макар и неосъзнато, до много по-широка аудитория.

 

­ Освен изображенията има ли други елементи, които влияят подсъзнателно?

 

­ В конкретния случай правят впечатление цветовете, предимно в червената гама ­ от ултравиолетово до инфрачервено. Тази гама активизира, възбужда, мобилизира, провокира агресия, за разлика от други гами, които успокояват или подтискат. В случаят колкото по-ярък е цветът, толкова по-бързо стига посланието, това е физично обяснено.

 

­ Какво въздействие би могло да окаже такова предаване и на кого?

 

­ Както вече казах, за съжаление не може да се измери. Когато се въздейства на такова подпрагово ниво, по принцип трябва да се очакват промени в емоциите, напрежението, поведението, по-голяма раздразнимост, лабилност. Освен това в тялото се отключват химически реакции, както спиралата която се въртяла на екрана без зрителите да я видят и която предизвиква главоболие. Ако има агресивни символи, в организма се качва и адреналинът. Целият проблем е в това, че човек не го осъзнава. Но за да се получи този ефект, човек трябва да бъде подложен системно на тези атаки.

 

­ Кое определяме като системно облъчване?

 

­ Няма количествени измерения. Всичко зависи от човека.

 

 

 

 

Боби Турбото: Вярвам в Христос

 

­ Боби, здравей, обаждам ти се от в. "Монитор", и искам да си поговорим…

 

­ Аз не мога да отговарям, Иван ще се сърди. Питайте го него.

 

­ Но ти не знаеш какво ще те питам?

 

­ Не.

 

­ Тогава как ще се сърди?

 

­ Добре, питай.

 

­ В един от твоите клипове, излъчен преди няколко месеца в "Сблъсък" на стоп-кадър се виждат сатанински картини и символи?

 

­ Така ли? Аз не знам за такова нещо. Няма такова нещо.

 

­ Ти не си ли гледаш клиповете, преди да ги излъчат? Знаеш ли, че използването на скрит кадър е забранено?

 

­ Аз не се занимавам с такива неща, може да е монтирано, не знам наистина.

 

­ Сега в Нова телевизия, където водиш предаване, пускаш ли такива клипове?

 

­ Не. Виж, още едно нещо ти казвам, и затварям ­ аз не се занимавам с такива неща.

 

­ С какви?

 

­ С такива, сатанистки. Аз не вярвам в дявола.

 

­ А в какво вярваш?

 

­ Ами аз съм вярващ.

 

­ В кого вярваш?

 

­ В Христос.

 

 

 

  Ники "Не му се сърдете", автор на спорния клип: Оцветих кадрите, за да не са постни. Там пише само "лудница" и "секс"

 

­ Ники, според екипа на "Сблъсък" ти си правил клипа на Боби Турбото, в който са вмъкнати сатанински кадри?

 

­ Да, има един надпис "лудница" и още един ­ "секс". Само това.

 

­ Но има и едни други картинки.

 

­ Да, на черепи и други такива.

 

­ Тези картинки вървят по технологията на т.нар. 25-ти кадър, тоест, възприемат се подсъзнателно от хората.

 

­ Това е нещо, което съм го правил преди страшно много време, даже не си спомням как. Това са едни сменящи се надписи, които аз съм ползвал за динамика. Въобще не съм имал мисъл, че чак така може да се тълкува и то толкова дълго след това.

 

­ Сложил си картинките за фон?

 

­ Абсолютно. Първо, това са картини, които са изрязвани върху тези кадри и те се виждат за един стрийм. И съм го правил, за да оцветя кадъра и да не е постен. Те ми попаднаха. Въобще не съм имал намерение за 25-ти кадър, как са го изчислили, не знам.

 

  Андрей, водещ на "Сблъсък": Ние пуснахме клипа в мрежата, за да се посмеем

 

­ Андрей, как ще коментираш наличието на сатанински кадри в клипове на бившия водещ от "Сблъсък" Боби Турбото?

 

­ Ние сами ги пуснахме в Интернет преди 2-3 седмици.

 

­ С каква цел?

 

­ Ами защото бяхме прочели писмо такова, и ни се стори адски забавно. Направихме го, за да се посмеем. Обаче се оказа, че в България има много луди хора и те взеха насериозно темата. Знаете ли кой ги е слагал тия кадри? Нашия Ники "не му се сърдете". А знаете ли той с какво е известен? Той пие ракия, той изобщо не знае, че съществува такова нещо като сатанизъм. Ники обича ракия, има голф двойка, не вярва в никакви религии и никакви скрити кадри, обича салам с черен пипер и много добре се бие.

 

­ Имате ли екип, който следи какво се появява в предаването ви?

 

­ Николай. Той ги прави и той ги следи.

 

­ А с вас съгласуват ли се?

 

­ Ако има нещо, което ни дразни, го махаме.

 

­ Тоест, вие сте знаели, че ще има клип с такива картини?

 

­ Не съм знаел, това са някакви просветвания.

 

  Мирон от екипа на "Сблъсък": Кадрите са сложени за цвят дали са сатанински, е въпрос на оценка

 

­ Обяснете ни как са се появили сатанинските кадри в клипа на Боби Турбото?

 

­ В телевизията поначало има 25 кадъра в секунда, докато в киното за една секунда минават 24 кадъра. Така че 25-ти кадър е нещо, което го е имало в киното навремето като метод за внушение, когато вие не знаете, че сте видял. И ако някакъв кадър се намърда между тези 25, той не може да се види, вижда се като проблясване.

 

­ Но как са се появили тези кадри в клипа?

 

­ Тези кадри всъщност не са в клипа, това искаме ясно да се знае. Те се виждат с просто око, а не са 25-ти кадър. Тук говорим за поредица от няколко кадъра, които са ефектни.

 

­ Добре, но това са сатанински кадри?

 

­ Това е въпрос на оценка. Това са някакви художествени рисунки.

 

­ Да разбирам ли, че умишлено сте ги сложили там?

 

­ Как да ви го обясня…Те са…в оранжево, в жълто, те са сложени за цвят.

 

­ Доста абсурдно звучи, не мислите ли?

 

­ Така е, но не е с някаква цел, или че е дългата ръка на Мърдок, който е сатанист. Това го има в един единствен материал.

 Замазват скандала със сатанинските кадри

Мястото на Боби Турбото не беше в "Сблъсък", каза Светла Василева

СЕМ няма да се самосезира, било минало много време

 

Mонитор, 4 Декември 2003

 

Скандалът със сатанинските кадри, излъчени в предаването "Сблъсък" по bTV, е на път да бъде потулен, стана ясно вчера. Проверка на "Монитор" показа, че нито Съветът за електронни медии, нито Комисията по медии в парламента ще проучат появата на демоничните картини, вградени чрез технологията на 25-ия кадър в клип на Боби Турбото, показан преди няколко месеца по частната телевизия.

 

Вчера "Монитор" съобщи за скандалното филмче, което се оказа пълно със скрити масонски и сатанични рисунки.

 

На въпрос на "Монитор" дали Комисията по медии ще предприеме нещо, шефката й Милена Милотинова обясни, че не е запозната с проблема. Депутатът от ОДС и член на медийната комисия Благой Димитров коментира, че в този случай СЕМ трябва да се самосезира и да направи мониторинг на въпросното предаване.

 

Такъв мониторинг не може да бъде осъществен, тъй като няма апаратура за улавяне на 25-и кадър, или т.нар. подпрагова реклама, каза членът на СЕМ Маргарита Пешева. Освен това бил изтекъл и 6-месечният срок на давност и срещу bTV не можело да бъде издадено наказателно постановление.

 

"Става въпрос за изрязани кадри, а не за 25-и кадър, каза управляващият директор на bTV Светла Василева. - Не става въпрос за нарушение, но Боби Турбото нямаше място в "Сблъсък". Не разбирам на какво основание говорите за видеоматериал, излъчен в едно предаване, а пишете bTV".

 

Според Василева, не е изключено да става въпрос за атака срещу медията.

 

Пред радио НЕТ вчера водещият на "Сблъсък" Иван коментира, че проблемът с монтирането на кадрите бил чисто технически.

image


image
    www.Pravoslavieto.com

      image  image  image



Тагове:   кадри,   bTV,   клип,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianation
Категория: Други
Прочетен: 1212885
Постинги: 401
Коментари: 939
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930