Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2009 22:38 - РУБРИКА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА ДПС В СТРАНАТА
Автор: bulgarianation Категория: Политика   
Прочетен: 2316 Коментари: 0 Гласове:
0



Намерих някои  неща,да ги припомним:

  Ще има продължение на статията във вестник “Политика”, заради която заплашиха журналистка.     Ще има продължение на статията във  вестник “Политика”, заради която заплашиха криминалната репортерка на вестника Мария Николаева. Това съобщи за  Агенция “Фокус” Тодор  Тройчев, редактор във в. ” Политика”. Той разказа, че в петък, малко след 17.00 часа, две лица с вид на класически мутри са се появили на  етажа на редакцията на вестника в ИПК “Родина” и са помолили охраната да извика Мария Николаева. Мутрите показват на журналистката  последния брой на вестника, в който на стр. 35 е публикуван материал със заглавие “Кръстоносният поход срещу Странджа”. Автори на  материала са Николаева и Асен Йорданов – кореспондент на в. “Монитор” в Бургас.
“В материала се разказва най-общо казано как БСП и ДПС подготвят застрояването на природен парк “Странджа” и имат апетити към  крайбрежието в района. Предварително е анонсирано и продължение на материала”, обясни Тройчев. Мутрите казват на Мария, че за такива  неща не се пише и не може да има продължение на материала. Задават й риторичния въпрос “Нали знаеш какво се случва с журналистите,  които много знаят – заливат ги с киселина”. Случката се разиграва в непосредствена близост до охранителите в комплекса, но мутрите  говорят много тихо и затова охраната не е могла да разбере какво става.
След случилото се Мария сигнализира 7-мо РПУ. На място в редакцията пристигат полицаи и служител на ГД БОП, който разговаря с  охраната и с Мария. “Полицията е действала максимално бързо. Засега не е ясно кои са мутрите, но е записан номерът на автомобила им”,  посочи Тройчев.

Мутри заплашвали журналисти от в.Политика, заради материал уличаващ лидери на БСП в участия в далавери. Това съобщиха шефът на Атака Волен Сидеров и депутатът от ДСБ Атанас Атанасов в събота по Дарик радио. В деня на таксиметровия протест, петък 9 февруари, двама души са посетили редакцията на столичния седмичник и са се представили като хора на БСП. Те са заплашили журналистка, публикувала разследване за мошеничества в строителния бизнес по Черноморието, припомняйки й за залятата с киселина журналистка от Труд преди години. Главният редактор на изданието Радостина Константинова веднага е съобщила за заплаха в МВР. До момента обаче отговор няма. Заплаха е получил и журналист от Бургас, който е участвал в разработването и публикуването на материала. По непотвърдени източници в разследването, втората част на което трябва да излезе на 16 февруари, става въпрос за далавери, в които участва близък роднина на премиера Станишев.
--------------------------------------------------------------
  в-к Атака  __   брой 493     БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК     8/05/2007


Лютви Местан набил и ритал бащата на Али

Бащата на поругания Али - Хасан Хасан е бил бит и ритан от депутата Лютви Местан, разказа потърпевшият пред "Атака" на 17 януари 2006 г. Повод за гнева на човека на Доган станала молбата на Хасан пред партийните функционери да му съдействат в решаването на жилищния му проблем. Ето какво разказа м.г. пред вестника на националистите Хасан:
"Жилищният проблем на семейството ми не е решен от 1980 г. досега. Измъчени сме. Живеем в чужда къща в с. Трепетлика, след с. Чорбаджийско, общ. Кирково. Само нашето семейство живее в старата махала на селото. За двете ми деца е много трудно - за училище излизат по тъмно и се прибират късно. Всички други от селото живеят в новите си къщи в новата махала на с. Трепетлика. Аз не успях да си построя къща в парцелите, които притежавам в местността "Язлъ йери" в селото. Нямам достъп откъм улицата до собствените ми парцели. Съседът ми построи незаконно гараж върху предвидената с частичната регулация улица. Прекъсна улицата - тя стига до неговия гараж и свършва, и аз мога да отида до парцелите само с магарето през дерето. В границите, в които ми е върната земята по документи аз не я притежавам, защото съседите ми са построили сервизните си помещения /тоалетните си/ и в трите ми парцела. В селото се говори, че моят съсед Мюмюн Заид, за да не го закачат за гаража, с който затвори пътя, е дал на общинските служители от общ. Кирково инж. Юлия Заимова и на техническото лице Мохамед Хаджъхасан подкуп от 2 000 лв. Мохамед Хаджъхасан ме бави с месеци и не ми заверява скици и други документи.  През 2003 г. по време на предизборната кампания за местни избори се срещнах и говорих с депутата Лютви Местан и с областния председател на ДПС Бахри Юмер. Те ми обещаха да съдействат за отваряне на улицата и казаха: "Правете Шукран Идриз кмет на Кирково и ще решим въпроса". След кметските избори обаче ме забравиха.
Преди парламентарните избори през юни в с. Чорбаджийско организираха от ДПС предизборна среща с населението. Присъстваха Лютви Местан, Джевдет Чакъров, сега екоминистър, кметът на Кирково Шукран Идриз, Шинаси Мехмед - секретар на община Кирково, и кметът на с. Чорбаджийско. След срещата аз реших пак да отида при тях. Изчаках пред заведението на ЕТ "Танчу" в с. Чорбаджийско, в което обядваха. Когато излязоха пред заведението аз се обърнах към Лютви Местан по проблема си.
Той знаеше за какво става дума и каза: "Влез вътре. Вънка на хората сеир няма да правим". Подадох му папките с документите, а той ги хвърли и завика: "Тия нищо не са. Ще мълчиш". Започна да ме удря и рита с лъснатите си депутатски обувки по коленете като полицай. Три пъти ме ритна, а аз съм военноинвалид.
------------------------------------------------------------
НОВ СКАНДАЛ! КОРУПЦИЯ с ТУРЦИ! Купуват си дипломи от ТУ - Варна, дори не знаят български!

varna-sport.com 29.04.2007 12:08
След като превзеха земеделието, екологията, горите и какво ли още не, турците слагат ръка и върху висшето ни образование. Купуват си дипломи. Някои дори не знаят български език, но вземат дипломи от Технически университет (Варна). Как става ли? Ами някой българин се е продал! Върховната прокуратура образува досъдебно производство срещу
ректора на Техническия университет във Варна - Стефан Барудов. Проверка установи, че в университета се учат над 500 турци, но само 222 законно - платили са таксата за обучение, а тя не е малка от 2500 до 3500 евро. Полицията установи, че за настоящата учебна година са поискани и издадени над 580 визи на турци за обучение в университета, а таксата са платили само 222.
"Става въпрос за 2 милиона лева, като 2/3 от тези пари не влизат в държавния бюджет. Значи се дават на друго място. Уволниха ме 3 месеца след като подадох сигнал до прокуратурата. Отстраниха ме за нарушаване на дисциплината. После съда ме върна на работа като ръководител катедра плюс изплащане на парично обезщетение. То няма да бъде платено от Стефан Барудов, а от държавния бъджет. Това което се случва в Техническия университет не е изключение. Беззаконието преобладава на всички нива. Подобни практики се покровителстват отгоре, от партиите. Обединява ги материалният интерес, парите. Барудов има около 10 регистрирани фирми. Една от тях е със заместник ректора и съпругата му и действа на територията на университета. Има създадена корпоративна структора - в Пловдив, която е изцяло частна и вероятно е регистрирана по търговския закон. Освен това към университета има структори за дистанционно обучение в Сливен, Добрич и други градове в страната", обясни в предаването "Реално" по БиТиВи професора от ТУ Димитър Ставрев.
Стефан Барудов е бил разследван за 10 милиона недоминирани лева, които университета е платил на частна фирма за доставка на оборудване. Оказало се, че фирмата е на Барудов.
Турците вероятно са пробили и в други български университети. Ако прокуратурата започне проверка няма начин да не открие нови мъртви турски души, които после оживяват с диплома в ръка. Вземат дипломи без дори да знаят български и след това с тези документи се наместват на ключови позиции в българската държава. Завладяват ни отвътре, а ние пак спим. Други се продават, а на трети не им пука. Пак ни трябва Левски, който вероятно ще "обесят". Пак ни трябва Априлско възстание, което ще бъде смазано. Пак ще ни трябва освободител. В историята на България всичко се повтаря. Само героите са други.

Снимка Личен архив
Докато тези студенти се кефят, че са станали шампиони във варненската универсиада турците превземат висшето ни образование като си купуват дипломи.
---------------------------------------------------------
Феим Чаушев бил ортак с “мозъка” на аферата по САПАРД

Зам.-министърът на външните работи Феим Чаушев е съдружник в една от фирмите на задържания за източването на 7,5 милиона евро от САПАРД Людмил Стойков. Освен с близките си връзки с президента Първанов, чийто спонсор е пернишкият бизнесмен, се оказа, че Стойков участва във фирма "Дюни" заедно с зам.-министърът на ДПС Чаушев. Както "Атака" писа преди дни "Дюни" е един от основните спонсори и в президентската кампания "Българската Коледа". Стойков държи 31% от акциите на ваканционното селище чрез друга своя фирма "Ладимекс". Собственик на мажоритарния дял в "Дюни" е кипърската офшорка "Хот метал трейд лимитид". Именно в нейния директорски борд, участва Петър Чаушев - днес вече Феим Чаушев. Въпреки че парите са източвани през друга фирма на Стойков, е възможно те да се били изпирани именно през офшорната компания, твърди столичен седмичник. Чаушев фигурира и в още няколко фирми. Две от тях са собственост на немския гражданин от ливански произход Вилфрид Ойлер. Той стана известен със скандалната продажба на българското консулство в Берлин. През 1994 г. той продава сградата за 2,5 млн. марки, при реална цена на имота от 6,7 млн. марки. Връзката на външния зам.-министър с Ойлер явно датира оттогава, тъй като по това време пълномощен министър на България в Берлин е именно Чаушев. Той е бивш кадър на ЦК на БКП и още тогава съвместява дипломатическия си пост с управител на фирмата да недвижими имоти "ИВГ Имобилиен Фервалтенгсгезелшафт ГМБХ", в която съдружник е Вилфрид Ойлер. Чаушев е акционер и в друга фирма - "Аспо стар" ООД, където негови ортаци са Аспарух Карастоянов и Сали Шабан Ибрям.
----------------------------------------------------------
брой 465     БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК     4/04/2007

Половината гори изсечени до корен от фирми на Доган

От незаконна сеч всеки ден изчезват по 3 декара гори, което прави 1100 декара годишно

Екип в. АТАКА

Половината от българската гора е изсечена незаконно, твърди доклад на международната природозащитна организация WWF, изнесени по повод започналата у нас Седмица на гората (2-8 април). Добиването на 45 на сто от цялата дървесина в България е извършено от така наречената дървена мафия, която необезпокоявана от властите унищожава националното богатство. Всеки ден у нас изчезват по 3 декара гори или това прави 1100 декара годишно, по данни на националната статистика. Държавните институции напълно са абдикирали от спазването на каквато и да е законност в българската гора. Местните власти и в частност поземлените комисии допускат защитени и исторически местности да попадат в ръцете на частни лица и да бъдат разграбвани и унищожавани.
Фирми от обръча на Доган секат поголовно в Ихтиманско, Пернишко, Силистренско, Търговище и т. н., твърди депутатът от АТАКА Борислав Ноев. Най-често използваната схема е да се измисли някаква болест по дърветата в определен район. Така избраната фирма много лесно получава разрешително за санитарна сеч. Взела веднъж разрешение обаче, фирмата започва безконтролно изсичане на гората в района. В област Силистра гората се сече от фирма "Гелиг". Неин собственик е Гюнай Сефер, председател на областната управа на ДПС, сочи проверка на Борислав Ноев. Хората го определят като страшилището в силистренско.
Друг близък до партията на Доган - Хасан Хасанов сече горите в Търговищка област. Фирмата му "Алтея" се смята за една от основните от обръча на Ахмед Доган. Хасанов вилнее в горите на Омуртаг, Попово и целия Върбишки проход.
Бос на дървената мафия в Пернишка област пък е друг виден активист на ДПС - циганинът  Найден Димитров. Фирмата му "Кракра лес" посича дърветата в Ковачевци, Брезник, Трън и Земен, пояснява Ноев. За циганина се носи легенда, че там където сече, след това и трева не никне.
Няколко фирми с различни модификации на името "Еледжик" секат горите в Ихтиманско. Според запознати, освен на ДПС те са близки и на коалиционните им партньори от БСП. В момента една от тези фирми "Еледжик" дори сече в парк "Витоша", който според законодателството ни е защитена територия. Разрешение отново е взето уж за санитарни цели, твърди Борислав Ноев.

Нелегално отсечената дървесина се изнася масово в Турция и Гърция. Така, близки до Доган фирми, трупат огромни печалби за сметка на националното ни богатство. Само за миналата година от страната ни са изнесени 10 милиона кубика дървесина, според официалните данни. В тази статистика обаче, не се включва дървесината, която отива на вътрешния пазар, като дърва за огрев например.
Горите могат да се възстановят при изсечени максимално 4 милиона кубични метра дървесина годишно, твърдят лесовъди. Това показва, че у нас 2,5 пъти се превишава нормата за възстановяване на отсеченото. 33% е горският фонд от общата територия на страната. Това нарежда България на 9-то място след страни като Швеция, Испания, Франция, Германия.
Общата горска площ на страната ни възлиза на 4,1 млн. хектара, от които 3,4 млн. хектара са покрити с гори. На много места обаче горите са подложени на гола сеч. Особено това важи за най-красивите местности, каквито са Родопите. За година-две хълмовете на планината са се оголили, като дори след 500 години заради ерозията там няма да има и трева, твърдят лесовъдите.
За екокатастрофа в Националния парк Пирин, ако не се спре незаконното строителство, предупредиха представители на екологичното сдружение "За Земята" и международната природозащитна организация WWF.
В района са изсечени между 250 и 300 хектара вековни гори, като се посяга и на защитени видове, сред които е бялата мура. Дървесината се изнася извън страната, а държавните институции на практика не правят нищо, алармираха природозащитниците.
Фирмата "Юлен", концесионер на терени в Банско, строи ски съоръжения в нарушение на законовите норми. В оголените от гори пространства има ерозия и свлачища, но  никой не предприема мерки за спирането на разрушителните процеси.
По оценка на експерти около 60 на сто от горите на Родопите и Предбалкана и 70 на сто от Лудогорието са оголени, подложени на ерозионни процеси. Земеделското министерство обаче не предприема никакви мерки, за да спаси това национално богатство. Ако бездействието продължи, най-красивите гори на България ще бъдат унищожени.
------------------------------------------------------------
http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,1016.30.html


Тагове:   Атака,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianation
Категория: Други
Прочетен: 1214432
Постинги: 401
Коментари: 939
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930