Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2009 08:42 - Божидар Димитров напуска БСП
Автор: bulgarianation Категория: Политика   
Прочетен: 1546 Коментари: 4 Гласове:
0



Божидар Димитров напуска БСП
image
11 юни 2009 | 00:07 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров обяви пред Агенция “Фокус”, че напуска БСП, считано от този момент. На въпрос за мотивите за това, Божидар Димитров заяви: „Като историк знам, че политиката е изкуство на компромиса и на възможното. Затова съм преглъщал много действия на онази малка част от ръководството на БСП, която взема отговорните решения, с които не съм бил съгласен. Разбунтувах се само веднъж, когато очевидно, за да се разрешат вътрешнопартийни личностни кавги, за кмет на потъналата в проблеми София бе издигната абсолютно неизбираема личност. Винаги съм бил обаче против съюза с ДПС. Още в началото на коалиционното управление публикувах серия от статии под общото заглавие ДПС ще завлече БСП в гроба. На всекиго е ясно, че това е една партия от феодален тип, работеща с недемократични практики и разчитаща на вот от превърнати в крепостници избиратели. Тази партия е опасна преди всичко за самите български турци, държани умишлено във феодална зависимост. С настояването, че купуването на гласове обръчите от фирми, а напоследък и обръчът от „сестрински партии”, ДПС разбива обществения морал и сериозно застрашава все още крехките устои на българската демокрация. Очевидното съгласие на въпросната част от ръководството на БСП с тези практики превръща поне обществено познатите фигури в БСП като мен, съучастници в този рушителен за България съюз. Впрочем обикновените партийни членове и симпатизанти протестират, като не гласуват за БСП. Не случайно на европейските избори БСП се превърна в третостепенна и четвъртостепенна сила в най-големите български градове. Аз мога да протестирам и съм длъжен да протестирам само по този начин”.
На въпрос – след като напуска БСП, би ли се кандидатирал от друга партия, Божидар Димитров отговори: „Бих се кандидатирал само ако получа предложение от ГЕРБ и то лично от кмета на София и лидер на партията Бойко Борисов”.



Гласувай:
0



1. cornflower - Б. Димитров е умен мъж..
11.06.2009 08:51
Б. Димитров е умен мъж..
цитирай
2. emil60 - Достойнство!
11.06.2009 08:51
Има хора с достойнство. Той е един от тях!
цитирай
3. zabylgarite - А дали е така,кой ще ни каже?
12.06.2009 16:30
Шефът на НИМ Божидар Димитров скъса червения си партиен билет.

Историкът официално се отказа от БСП. От години той открито симпатизира на ГЕРБ и Бойко Борисов. Като причина Димитров изтъкна заиграването на БСП с ДПС.

Този стратегически съюз ще доведе до рухването на червената партия, заяви историкът в интервю за "Стандарт".

Време беше да си ходи, само буни партията, коментираха на "Позитано" 20. Според тях Димитров е поредният социалист, който напуска партията, защото е изхвърлен от червените депутатски листи. Шефът на НИМ ще е водач на ГЕРБерите в Бургас.
Не е вярно, че мотивите ми са липсата на място в БСП листите, контрира Димитров. Според него БСП се е превърнала в третостепенна сила. Излизането на много членове от соцпартия се дължи на съюза с ДПС, каза още Димитров.

нашият коментар

Историците от Историческия факултет на Софийския университет отдавна обявиха Божидар Димитров за чалга-историк. Сега се е проявил и като чалга-политик.
Изведнъж се присетил, че БСП се е съешила с протурската партия. Ами че те отдавна са стратегически съюзници, неговият личен приятел Георги Първанов ги събра, когато беше председател на червените. Досега Божидар Димитров само промърморваше по тази тема от време на време, но никога не е издигал силен глас за протест срещу този срамен съюз, изключително вреден за България.

Несъмнено сега го прави само за да навреди на заминаващия си Сергей Станишев и на цялата партия, която доскоро наричаше почти любовно „моята партия”.
Шефът на НИМ отива да помага на другия приятел на президента Първанов, на Бойко Борисов. Отива мажоритарен кандидат в Бургас, където ще бъде най-вреден и за без друго силно отслабналата БСП. Но ще бъде особено вреден и за АТАКА, която Бургас си го има за свой бастион. Много хора у нас броят чалга-историка Божо за националист, защото от години Първанов му осигурява авторски предавания в национални телевизии, в които той понякога изобразява голям родолюбец.
Иначе е гъркоман, който по ключови за гръцките мошеници в историята заема винаги тяхната позиция. Например отрича категорично и напълно неоснователно несъмнената връзка на днешните българи с древните траки, които гръцки историци-измамници представят за елинизирани безглаголници, изчезнали преди тук да дойдат ордите на Исперих.
Сега Божо ще дръпне доста гласове от АТАКА, защото е и от гръцката махала на Созопол, знаят го не само от синия екран. И така ще бъде безчестен не само спрямо бившата си партия, на която неколкратно досега съзнателно е вредил, но и ще навреди на националистическата партия в най-силния неин район.Значи чалга-историкът Димитров се представя и като вредител.
Но ще изкара още доста време като шеф на НИМ, Борисов ще му се отблагодари за вредителството.
http://bolgari.net/Божо_чалгата_като_вредител-n-1363.html
цитирай
4. bulgarianation - Aз пък казвам
09.07.2009 18:00
че дебелия Димитров усети накъде ще духне вятъра и след като 4 години подкрепяше говната на управляващите и им държеше цукалото,сега стана виден демократ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianation
Категория: Други
Прочетен: 1214537
Постинги: 401
Коментари: 939
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930